Njëvjetori i protestës studentore, Lëvizja për Universitetin njofton rikthimin te Ministria e Arsimit

15/11/2019 11:09

Më 4 dhjetor, në njëvjetorin e protestës studentore, Lëvizja për Universitetin paralajmëron rikthimin e protestës përpara Ministrisë së Arsimit.

Një vit më parë, me mijëra të rinj protestuan për ditë me radhë duke kërkuar uljen e tarifave të studimit, përmirësimin e cilësisë së mësimdhënies, si dhe përmirësimin e kushteve skandaloze në konvikte.

Por ndonëse disa premtime dhe disa lëvizje u bënë nga autoritetet, Lëvizja për Universitetin pretendon se kushtet e studentëve nuk janë plotësuar.

Ndryshe nga sa ndodhi në 2018-n, kur nuk pati një organizator dhe kërkesat u shpalosën konkretisht disa ditë pas nisjes së protestës, për protestën e radhës Lëvizja për Universitetin i ka bërë paraprakisht publike kërkesat:

KUNDËR

-Ligjit të arsimit të lartë

-Financimit të universiteteve private me paratë tona

-Abuzimit me të drejtat e studentëve

PËR

-Arsim cilësor

-Dyfishimin e buxhetit të arsimit të lartë

-Përgjysmimin e të gjitha tarifave

-Votë të barabartë studentë-pedagogë

-Kushte dinjitoze studimi dhe jetese

-Perspektivë punësimi profesional

NE DO TË FITOJMË!

BASHKË ME STUDENTËT, E GJITHË SHOQËRIA!

Top Channel