Kryeministri Rama mendon se Shqipëria ka mundësi të rrisë numrin e turistëve, për shkak të resurseve ende të pashfrytëzuara.

Ndërsa vendet e rajonit Mali i Zi, Kroacia, kanë mbetur në vend, Shqipëria dyfishon numrin e vizitorëve dhe të ardhurave.

Përpara operatorëve turistikë të huaj, Rama ka një ambicie: 10 milionë turistë në vit.

“Në 5 vitet e fundit në kemi kaluar nga 3.6 në mbi 6 milionë dhe nga 1 miliard euro të ardhura në 2 miliardë euro të ardhura nga turizmi. Me një reflektin shumë domethënës edhe në punësim. Kemi 30 mijë të punësuar në funksion të sezonit. Ne synojnë të arrijmë në 10 milionë turistë”, u shpreh Rama.

Top Channel