Diamantet janë objekte të bukur, por disa janë edhe më të bukur se të tjerët.

Në të vërtetë, këta gjashtë që do të shihni më poshtë janë padyshim më të famshmit dhe më të çmueshmit në të gjithë botën.

Jo vetëm që u janë dhënë me emra të tyre të duhur, por gjithashtu kanë histori mbretërore dhe peshojnë deri në 3,100 karat.

A jeni gati për të parë diamantet më të famshëm dhe më të bukur të zbuluara ndonjëherë në botë?

FOTO GALERI
1/12
1- Diamanti Hope u minua në Indinë e shekullit të 17 dhe u shit në Francë mbretit Louis XIV të Francës në vitin 1668. U rikthye në një gur 67 karatësh nga argjendari i tij disa vjet më vonë. Në 1749, mbreti Luigi XV e kishte sërish gurin. Ai iu dorëzua qeverisë franceze së bashku me pjesën tjetër të bizhuterive mbretërore franceze gjatë Revolucionit Francez, vetëm për t'u vjedhur në shtator 1792. Konsiderohej i zhdukur deri në 1830, kur flitej se ishte në posedim të një tregtari diamanti në Londër .

Top Channel