Kompania japoneze Seven Dreamers ka krijuar një robot që palos robat, të quajtur Laudroid. Makineria është e një forme dollapi të gjatë.

Rrobat vendosen në një sirtar në fund të saj, merren nga dy krahë robotike dhe palosen, teksa Inteligjenca Artificiale njeh llojin e veshjes.

“Për këtë t-shirt, AI mat gjatësinë dhe gjerësinë për të përcaktuar çfarë duhet të palosë, në cilin drejtim duhet ta palosë, ku është pozicioni i qafës dhe për ta parë nëse është para apo pas”, thotë administratori i Seven Dreamers, Shin Sakane.

Laundroid organizon robat edhe sipas anëtarëve të familjes apo llojit të tyre. I lidhur me VviFi vjen me një aplikacion që gjurmon gjithçka që ndodh duke krijuar një pamje virtuale të dollapit. Procesi është ende shumë i ngadaltë, pasi i duhen 5 orë për një proces të plotë, ndërkohë që nuk palos çorapet. Porositë e hershme nisin këtë vjeshtë dhe roboti fillimisht do të jetë i vlefshëm në Japoni, SHBA dhe një pjesë të Kinës për vetëm 16 mijë dollarë.

Top Channel