“Engineering Arts” është vetëm njëri prej qindra e mijëra grupeve të shkencëtarëve e inxhinierëve që punojnë në mbarë botën për të ndërtuar e perfeksionuar një inteligjencë artificiale nën shëmbëlltyrën e njeriut.

Laboratori i tyre, i vendosur në qytezën bregdetare të Cornish në Britaninë e Madhe, publikoi disa foto ku tregohet se si kombinohet prostetika, robotika dhe artistikja në ndërtimin e një humanoidi.

Rezultati është larg të qënit perfekt, por i frikësues.

Kompania e përshkruan veten si lider në fushën e ndërtimit të humanoidëve me përmasa reale dhe çmimet e tyre variojnë nga 15 mijë deri në 85 mijë euro.

Robotët mund të përdoren për argëtim, informacion, edukim dhe në fushën kërkimore.

FOTO GALERI
1/20

Top Channel