Rrjeti social nuk është vetëm për të rinjtë

01/02/2017 00:00

Nëse mendoni se rrjetet sociale janë vetëm për të rinjte, gaboni. Mesazhet, postimi i selfie në të vërtetë janë gjëra dhe për të rriturit. Të paktën kështu thuhet në raportin vjetor të Nielsen lidhur me përdorimin e aplikacioneve sociale.

Sipas tij brezi X (35-49 vjeç) janë pothuajse njësoj me Millennials (18-34 vjeç). Më të rritur kalojnë 6 orë e 58 minuta në rrjetet sociale dixhitale, ndërsa më të rinjtë ndalen në 6 orë e 19 minuta.

Pra, kjo do të thotë që jo vetëm “adoleshentët| qëndrojnë gjithë kohës në ekranin e smartphone apo kompjuterit, sepse këtë e bëjnë edhe prindërit e tyre. Rezultati ka qënë surprizues edhe për vetë presidentin e Nielsen, Sean Casey.

Megjithatë ka ndryshuar edhe koncepti për përdorimin e rrjetit social. Sipas të intervistuarve, Facebook nuk përdoret vetëm për tu lidhur me miqtë, por si portë hyrëse ku vendosin se çfarë duan të blejnë.

Gjithashtu të dhënat e Nielsen thonë se përdoruesit hyjnë në rrjetin social më shumë nga telefonët e tyre.

Top Channel