Reforma, Cutillo letër Bashës: Vlerësime për kontributin tuaj

23/07/2016 00:00

Ambasadori i Italisë, Alberto Cutillo i ka dërguar një letër kryetarit të Partisë Demokratike, Lulzim Basha, ku vlerëson kontributin e tij për reformën ne drejtësi.

“Dëshiroj t’ju shpreh vlerësimin tim më të lartë për angazhimin dhe kontributin e Partisë Demokratike të kryesuar nga ju, në përcaktimin e tekstit të amendamenteve kushtetuese për reformën në sistemin e drejtësisë”, thuhet në letrën e ambasadorit Cutillo.

Diplomati italian vlerëson se, bëhet fjalë për një hap të parë kah drejtësisë të karakterizuar nga standardet europiane.

“Vendi nevojitet tashmë të angazhohet me të njëjtën ndjenjë përgjegjshmërie në fazën jo më pak delikate të implementimit të reformës në drejtësi. Kam besim se, edhe falë kontributit të forcës politike që ju drejtoni, Shqipëria do të tregohet në lartësinë e duhur për këtë sfidë e do të dijë t’i përgjigjet integrimit europian të qytetarëve shqiptarë”, vijon Cutillo.

Top Channel