“Balena ishte nëndetëse”

21/07/2016 00:00

Që prej 14 korrikut 25 artistë shqiptarw janë pjesë e ekspozitës më të rëndësishme të artit të bashkëkohor në Ludvig Musseum në Budapest.

Një ekspozitë kjo që vë në dukje element të rëndësishëm të historisë së tranzicionit nëpërmjet reflektimit të artit mbi relaitetin. Që në titullin e saj “Balena ishte nëndetëse” shprehet dëshira jonë për të transformuar gjërat, kjo nëpërmjet qëndrimeve artistike të fuqishme dhe emocionuese.

Ardian Isufi përfaqësohet në këtë ekspozitë nëpërmjet veprëës “Zëri I Popullit” dhe “Hibrid”, ku ka dashur të dëshmojë kohën e diktaturës si shtypëse mbi të drejtat dhe liritë e individit, por edhe frikërat e individit në sistemet totalitare. Në tërësinë e ekspozitës ai konsideron të rëndësishme thëniet dhe kudërthëiet në të.

Një detaj nga eksozita është provokimi që artisti Armando Lulaj ka bërë nëpërmjet dhurimit të një Tshirt-I të bardhë në të cilin ishte stampuar një foto e nudo e kryeministrit me mbushkrimin “Revolucioni jemi ne”.

Ekspozita është finalizim i një dialogu mes GKA dhe Ludëig Museum dhe ka patur shumë interes nga kritika. Sidomos për menyrën e evolumit të artit gjatë viteve të fundit.

Top Channel