Windows mbush 30 vjeç, një histori vizuale

20/11/2015 00:00

Revolucioni i kompjuterit nisi 30 vite më parë si kjo javë. Microsoft publikoi versionin e tij të parë të Windows më 20 nëntor të 1985, për të pasuar MS- DOS.

Kjo ishte një arritje e madhe për të kaluar në rrugën e versionit modern të Windows qëe kemi sot.Windows 10 nuk duket asgjë para Windows 1.0,pasi ka ende disa nga komandat e tij thelbësore, si scroll bar, ikonat, dhe aplikacione si Notepad apo Paint.

Versioni i parë i Windows solli dhe revolucionin e mausit, që Macintosh e Apple nuk e kishte.

FOTO GALERI
2/13
Windows 2.0 (1987)

Top Channel