“Mirage 2015”, arrestohen tre persona

06/11/2015 00:00

Dy shtetas shqiptar dhe një turk kishin gjetur një mënyrë ilegale për të ndihmuar personat të ndryshëm të kalonin kufirin, kryesisht drejt Hungarisë apo vendeve të zonës Shengen.

Burime zyrtare të policisë bëjnë me dije se Taip Bardhi, 64 vjec, Ismet Hamitllari, 61 vjec dhe shtetasi turk Ismail Koparan, 68 vjeç, kishin ndërtuar një rrjet të kalimit të paligjshëm të kufirit.

Duke përfituar nga mungesa e regjimit të vizave për hyrjen e shtetasve turq në Shqipëri, në bashkëpunim këta tre shtetas kanë favorizuar hyrjen në formën e pritësit të garantit, dhe në vijim ndihmonin shtetas turq në formën e dhënies ndihmë dhe favorizimit të kontrabandimit të qënieve njerëzore në drejtim te Malit të Zi dhe Serbisë. Por në fakt tendenca e kalimit të paligjshëm të kufirit ishte Hungaria, një shtet Shengen, për të hyrë më pas në vendet e tejra të BE.

Në këmbim, për të shkuar në destinacionet finale, këta persona merrnin 3600 euro për person. Mbi të tre rëndon akuza e dhënies ndihmë për kalim të paligjshëm të kufirit.

Top Channel