Facebook nis testimin e M, asistentit virtual të Messenger

27/08/2015 00:00

Facebook ka nisur të testojë M, asistentin virtual që do të jetë brenda aplikacionit Messenger. Një nga pikat e forta të tij është aftësia për të përfunduar gjërat për ju.

“Ndryshe nga inteligjenca artificiale në treg, M mund të bëjë çdo detyrë për ju, ai mund të blejë gjëra, të dorëzojë një dhurat për të dashurën tuaj, të rregullojë një udhëtim, të shoh libra, takime dhe çdo gjë tjetër”, thotë David Marcus, Facebook.

Një buton i ri do të shfaqet në Messenger që do t’ju japë mundësinë të aktivizoni M. Ju mund të pyesni atë ku të gjeni pica të mira në Chicago, apo të prenotoni një dhuratë për një anëtar të familjes suaj.

“Nëse i kërkoni M të planifikojë një darkë ditëlindje për mikun tuaj, programi do të lidhet me Uber dhe restorantet, por një person mund të surprizojë mikun tuaj në fund të mbrëmjes, duke i dërguar një tortë ditëlindjeje nga ëmbëltorja e preferuar”, shkruan Wired.

Top Channel