Apple Watch pëlqehet më shumë nga femrat

12/05/2015 00:00

Apple Watch është një argument meshkujsh, por grave, ora e Apple u pëlqen më shumë. Ky është rezultati i një studimi të CrowdFlower, bazuar në tweet-et e këtij dispozitivi.

Duke analizuar përbërjen e mesazheve zbulohet se, për gratë përqindja e përgjigjeve pozitive ishte 64 %. Ndërsa në tweet-et e meshkujve, përqindja e atyre që flasin mirë për orën ndalet në 53%.

CrowdFlower ka gjetur mbi 30 mijë tweet-e që përmbajnë si hashtag #applewatch dhe fjalët “apple watch”. Veç tweet-ve pozitive, studiuesit kanë individualizuar edhe motivin mbi bazën e gjykimeve të shprehura.

Më shumë janë vlerësuar aplikacionet që kanë lidhje me fitness-in. Pëlqejnë më shumë dizajnin, performancën dhe uljen e varësisë nga smartphone-i. Ndërsa në vlerësimet negative renditet çmimi i lartë dhe vështirësia në përdorim.

 

Top Channel