Përleshje në Stamboll

26/08/2014 00:00

Në Stamboll ka ndodhur një përleshje e madhe midis qindra njerëzve dhe policisë turke në protestë për rritjen e numrit të emigrantëve ardhur nga Siria.

Sipas raporteve të policisë, janë sulmuar shumë dyqane dhe makina të cilat kanë përfunduar të  shkatërruara. Ndërkaq protestuesit mbanin nëpër duar slogane anti-siriane dhe gjatë përleshjeve 5 vetë janë dërguar në spital.

Turqia njihet si një vend që ka strehuar rreth 1.2 milionë sirianë, të cilët kanë ikur nga vendi i tyre për t’i shpëtuar luftërave atje. Autoritet turke pohuan se do ndërmarrin politika të reja për strehimin e emigrantëve nga Lindja e Mesme.

Top Channel