Vlorë, bllokohen me forcë puset e naftës

25/02/2014 00:00

Banorë të fshatit Mërtiraj në komunën Vllahinë në Vlorë kanë bllokuar me
forcë punën e puseve të naftës që ndodhen në zonën e tyre.

Ata bllokuan gjithashtu edhe rruget qe lidh fshatrat e Vlores me zonat e Tepelenes. Protesta e tyre behet pasi edhe me heret kane kerkuar qe kompania te punesoje banore te zones ne puset e naftes, por kjo kerkese nuk eshte marre parasysh, thuhet se banoret nuk jane te trajnuar per operacionet e nxjerrjes se naftes.

Pas bllokimit te rruges banoret ju drejtuan automateve elektrike, punonjesit e kompanise nxjerrese te naftes nuk kane bere me rezistence dhe per pasoje energjia eshte stakuar duke nderprere edhe punen e puseve.

Ne zone eshte kerkuar nderhyrja e policise per te evituar ndonje aksident te mundshem.

Top Channel