Në qarkun e Dibrës ka nisur një aksion për kontrollin e lëndës drusore
të prerë dhe ka rezultuar se ka shumë shkelje në këtë drejtim.

Drejtoria e Pyjeve ne bashkepunim me policine kanë evidentuar dhjetra raste dhe kane sekuestruar nje sasi prej 100 meter kub dru te prera.

Ne shume rruge te qarkut jane ngritur postoblloqe per te kontrolluar levizjen dhe transportin e lendes drusore.
Pjesa me e madhe e prerjes se pyjeve rezulton e paligjshme. Dibra eshte nje nga qarqet qe ka edhe demtimet me te medha ne zonen pyjore duke patur parasysh edhe shkaterrimin e parkut te Lures.

Top Channel