Prokuroria: Burg përjetë Viktor Gushit

22/07/2013 00:00

Prokuroria kërkoi burgim të përjetshëm për grabitësin e bankave Viktor
Gushi, i cili vrau një argjendar dhe një arkëtare, ndaj kryerjes së
veprave penale.

Mbi Gushin rëndonin 18 akuza, mes të cilave më e rënda ajo e vjedhjes me pasojë vdekjen, e argjendarit Rrapo Sinanaj dhe arkëtares Leonora Kaloçi. Gjatë dhënies së pretencës, Prokuroria tha pavaresisht pendeses, Gushi i kreu krimet per te luajtuar kumar, per qellime perfitimi ne vlera monetare. Prokuroria arsyetoi se rrezikshmeria e Gushit eshte e larte, ndaj kerkoi nga Gjykata te respektonte denimin kapital te dhene nga Kodi Penal, ate te burgimit te perjetshem.

Gushi, per dy vjet me rradhe, u kthye ne nje terror per bankat e nivelit te dyte ne vend, si edhe biznese te tjera, deri sa ra ne prang ate policise. Vendimi do te jepet ne muajin shtator.

Top Channel