Kamëz, protestë në shkollë

18/10/2012 00:00

Prindër të nxënësve në shkollën e mesme të Kamzës ankohen ndaj një
vendimi të marrë nga Drejtoria e Shkollës, e cila nuk pranon nxënësit në
shkollë nëse prindi nuk ka paguar taksat ndaj bashkisë, si dhe u kërkon
qendrën e votimit ku votojnë anëtarët e familjes.

Deputeteja e Partisë Socialiste Ledi Shamku u shpreh se do te padisë Ministrinë e Arsimit dhe kryetarin e Bashkisë së Kamzës për këtë bashkëpunim që shkel ligjin.

“Cdo nxënës që regjistrohet në Bashkinë e Kamzës, duhet të deklarojë qendrën e votimit ku votojnë prindërit dhe nga sa anëtarë të rritur përbëhet familja e tij. Ai duhet të sjellë certifikatën dhe të ketë të gjitha detyrimet tatimore të Bashkisë të paguara dhe nuk gjen rrugë tjetër ky zoti kryetar i Bashkisë, por përdor shkollën në bashkëpunim me ministrin dhe nxjerrin jashtë nxënësit nga ora e mësimit dhe ata nuk futen dot pa sjellë taksat e paguara, certifikatën… Tani t’i vërë gishtin kokës Myqerem Tafaj se e ka të madhe dosjen e veprimeve kriminale që po bën me arsimin. Publikisht impenjohem në emër të Partisë Socialiste që do të japë llogari një më një para forcës së ligjit”, tha deputetja socialiste Ledi Shamku.

“Ne do të denoncojmë gjithcka ai bën në fyerje flagrante të komunitetit, duke u sjellë në mënyrën më të padenjë të mundshme”, tha Pjerin Ndreu, kryetar i PS-së, për qarkun e Tiranës.

Banoret e Kamzes jane shprehur te revoltuar pasi ne shkolla nuk ka asnje investim, nderkohe qe u kerkohet te paguajne te gjitha taksat e prapambetura ne 8 vjet.

Top Channel