Femijët helmohen nga pesticidet

12/06/2012 00:00

Stina e verës duket se sjell shifra shqetësuese të rasteve të helmimit
tek femijët nga preparatet e pesticideve, të cilat përdoren së shumti në
bujqësi sidomos në këtë periudhë.

Konservimi dhe ruajtja e tyre ne kushte te papershtatshme sidomos ne vende ku mund te arrihen nga femijet duket se ve seriozisht ne rrezik shendetin dhe jeten e tyre. Sipas shefit te pediatrise Luan Belortaja shpesh prane pediatrise drejtohen femije te cilet kane konsumuar pesticide apo solucione te ndryshme dhe jane te intoksikuar ne nivele te larta duke paraqitur edhe rrezik per jeten.

Sipas mjekeve keshillohet qe nga ana e prinderve te tregohet me teper kujdes per te shmangur vendosjen e ketyre pasticideve apo solucioneve ne vende ku mund te arrihen nga femijet ne menyre qe te mos vihet ne rrezik shendeti i tyre.

Top Channel