Kequshqyerja ndëshkon fëmijët

10/05/2012 00:00

Raporti i fundit i UNICEF-it nxjerr në pah paaftësinë, apo edhe
korrupsionin e zyrtarëve, për dhënien e ndihmës ekonomike, familjeve që
vërtet u nevojitet.

Sipas këtij raporti, 59 % e familjeve që marrin ndihmë ekonomike, e përfitojne ate pa të drejtë, ndërsa rreth 47 % e atyre familjeve që duhet të perfshihen në këtë skemë, përjashtohen. Ekspertet e ketij raporti kane evidentuar, se 57 % e femijeve qe jetojne ne familjet, te cilat marrin ndihme ekonomike, nuk plotesojne nevojat themelore te jetes se tyre, sic janë ushqimi, marrja e ndihmes mjekesore apo dhe shkollimi.

“Femijet nuk zhvillohen sa duhet, nese nuk marrin ushqimin e duhur dhe kur shkojne ne shkolle, me pas paraqesin probleme. Reduktimi i varferise duhet te nise me femijet. Ndihma ekonomike qe jepet sot per familjet e varfera nuk i ndryshon aspak kushtet ku rriten femijet e këtyre familjeve. Ajo nuk i ndihmon te shkojne ne shkolle, te ushqehen sic duhet apo te marrin ndihmen e duhur mjekesore. Per çdo nje dollare qe ju nuk investoni sot, humbisni 100 milion dollare ne vit, pasi ka femije te keqyushyer”, thotë Detlef Palm, përfaqësues i UNICEF në Shqipëri.

Ne raport thuhet se 50 % e femijeve qe vuajne nga semundjet kronike, nuk perfitojne rregullisht konsultime mjekesore dhe 65 % e femijeve, qe nuk e frekuentojne shkollen rregullisht, i perkasin familjeve me të ardhura të ulëta.

Top Channel