Elbasan, shfrytëzimi i inerteve rrezikon urën

04/04/2012 00:00

Shfrytëzimi i inerteve në perroin e Kushës është kthyer në një problem 
serioz për banorët e fshatit Kozan. Mjetet e rënda kanë nisur që të
gërryejnë edhe afër një ure, mjaft të amortizuar, duke rrezikuar
shembjen e saj.

Banorët kërkojnë ndaljen e shfrytëzimit të këtij baseni ujor, pasi në të kundërt rrezikojnë që pesë fshatra të mbeten të izoluar. Kryepleqtë e fshatrave pretendojnë se inertet e përfituara nga shtrati i përroit përdoren për shtrimin e punimeve të rrugës ne tunelin Elbasan-Tiranë.

Ura e cila tashmë ka nisur të dalë jashtë funksionit është një domosdoshmëri jetike edhe për nxënësit e shkollës së ciklit  9 -vjeçar të këtij fshati.

Përroi i Kushës, gjatë periudhës me reshje shiu bëhet tepër i rrezikshëm dhe e rrëmbyeshëm. Një vit më parë ky basen ujor shkaktoi përmbytje masive në Komunën e Bradasheshit dhe varrezat e kësaj zone.

Top Channel