Gjobë guroreve në Tiranë

22/12/2011 00:00

Për herë të parë gjykata shpall fajtorë tre persona për cështjen e
guroreve në Tiranë. Gjyqtari Gerd Hoxha ka vendosur gjobë me nga 100
mijë lekë për Arif Qinamin drejtues teknik, Safet Shtishin me detyre
zjarrmetar dhe Fisnik Taga punetor, te akuzuar nga prokuroria e Tiranes,
per shkelje e rregullave mbi lendet plasese, djegese dhe radioaktive.

Sipas dosjes hetimore te dorezuar nga prokurori Arben Qosja fillimisht policia ka ushtruar kontroll ne nje subjekt privat per prodhim inertesh, pasi shperthimet e realizuara perbenin rrezik real dhe mund te shkaktonin deme te pariparueshme ne sistemin e ujembledhjes se Bovilles.
 
Pikerisht ne vendin e quajtur Priske e Vogel thote prokurori ne kete subjekt u sekuestruar 13 qese te pergatitura ne menyre artizanale dhe te mbushura me material shperthyes nitrat amoni. Sipas prokurorise rezulton se ne kete gurore jane shkelur rregullat per perdorimin civil te lendeve plasese ne republiken e Shqiperise. Konkretisht deklaron prokuroria ne kete dokument ne gjendjen qe jane gjetur qeset me nitrat amoni te pergatitura per shperthim tregon se jemi para prodhim te lendeve plasese ne frontin e punes, e cila sipas prokurorit ndalohet kategorikisht nga VKM numer 533 viti 2006.

Administratori i subjektit per prodhim inertesh ka deklaruar se ai kishte ngarkuar tre punonjesit nen akuze per zbatimin e rregullores. Pasi shpalli vendimin gjyqtari Gerd Hoxha shtoi se thaset me nitrat amoni te zhduken, ndersa shpenzimet gjyqesore prej 23 mije leke t’u ngarkohen te pandehurve per t’u paguar. Per shfrytezimin e guroreve dhe furrave te prodhimit te gelqeres edhe Gjykata e Krujes ka dhene denime te ngjashme me heret, por atje gjobat nuk jane vjele asnjehere.

Top Channel