Zvicër, “sabotohet” ndërtimi i xhamisë

13/11/2011 13:00

Policia zvicerane nisi hetimet për zbardhjen e autorëve të varrosjes së mbi 120 derrave në një terren ku parashikohet ndërtimi i një xhamie.

Sipas autoriteteve helvete, mbi 100 trupa të kafshëve janë gjetur të groposura dhe sipërfaqja e truallit ku ekziston projekti për ndërtimin e një xhamie ishte mbuluar e tëra me gjak.

Mishi i derrit dhe të gjitha produktet derivate të tij, konsiderohet “haram” nga feja islame e për këtë konsumimi i tyre është i ndaluar për cdo besimtar.

Pikërisht ky fakt ka bërë që autoritetet vendase të nisin hetimet për ngjarjen në fjalë dhe për gjetjen e autorëve të ngjarjes, të cilët duket se janë kundër ndërtimit të xhamisë.

Top Channel