Korcë, masa parandaluese për përmbytjet

10/11/2011 00:00

Me uljen e ndjeshme të temperaturave dhe prishjen e kushteve atmosferike
Prefekti i Korcës ka ngritur Shtabin e Emergjencave Civile për qarkun e
Korcës.
 

Gjate nje takimi me nenprefektet dhe drejtues te njesive te qeverisjes vendore prefekti Andrea Mano ka theksuar se ky rajon do te monitorohet vazhdimisht nga Njesia Rajonale e policise rrugore, ku gjendja e rrugeve nacionale dhe atyre rurale do te ndiqet me dinamike ne menyre qe te mundesohet levizja e lire e automjeteve.

Mano ka premtuar gjithashtu se per qytetaret e Korces nuk do te kete me permbytje, nje problem teper madhor per ta deri me tani. Nisur nga fakti se dimri ne rajonin juglindor shpesh regjistron situata emergjente, si ato te bllokimit te komunave si pasoje e reshjeve te shumta te bores nga ana e prefektit eshte kerkuar jo vetem marrja e masave per furnizimin me medikamente dhe elemente te tjere jetike per banoret, por edhe sensibilizimi i tyre per t’u gjendur te parapregatitur perballe situatave te veshtira dhe teper problematike qe mund te shaktohen gjate muajve ne vijim.

Top Channel