Kreu i Omonia-s rrezikon dy vjet burg

02/06/2011 15:45

Kryetari i Omonia-s, Naum Disho rrezikon dënimin me dy vjet burg për dhunimin e varreve të Boboshticës.(UPDATE)

Prokurorja e ceshtjes Irena Cunoti ka kerkuar denimin e tij me dy vjet heqje lirie ndersa ka paraqitur konkluzionet e hetimit, ndersa per dy punetoret Alqi Koroveshi dhe Luan Zace denimin me 3 vjet prove.

Nga hetimet eshte vertetuar dhunimi i varrezave te fshatit nga shtrimi i betonit per memorialin grek ku jane gjetur edhe 11 fragmente kockore qe i perkasin eshtrave njerezore. Akuza ka thene se punimet jane kryer pa lejen e autoriteteve dhe tre te pandehurit krahas akuzes per dhunim te varreve, akuzohen edhe per ndertim te paligjshem.

Kerkesa e prokurorise ka sjelle reagimin e dy punetoreve Alqi Koroveshi dhe Luan Zace, sipas te cileve nuk kane dhunuar ne asnje moment varret, dhe se ata kane qene thjesht punetore te kontraktuar per kryerjen e ndertimit.

Ndersa kreu i Omonia-s i perfaqesuar me avokat ka kerkuar permes ketij te fundit paraqitjen e konkluzioneve te mbrojtjes me shkrim.

Vendimi per ceshtjen e varreve te Boboshtices e do te jepet ne daten 9 qershor nga kjo gjykate.

Top Channel