Raporti: Azia, bum ekonomik në 2011-n

06/04/2011 15:50

Ekonomitë aziatike në zhvillim do të njohin një bum ekonomik edhe në vitin 2011, ndërsa mesatarja e rritjes së tyre do të jetë prej 8%, lajmëri Banka Aziatike e Zhvillimit.

Në vlerësimin vjetor të BAZH-it shkruhej se rritja do të jetë e qëndrueshme të paktën edhe në dy vitet e ardhshme, por inflacioni konsiderohet si një kërcënim real, me të cilin shtetet duhet të punojnë seriozisht.

”Republika e Kinës dhe India do të vazhdojnë të përbëjnë motorin e rritjes ekonomike në Azi, ndërsa ekonomia e kontinentit favorizohet edhe nga klima më e favorshme pas kalimit të krizës ekonomike”, shkruhen në raportin e publikuar.

Me përjashtim të Japonisë, Azia pritet të rritet me 7,8% në 2011-n dhe 7,7% në 2012, por disa ekspertë kanë folur për një rrudhje, pasi në vitin 2010, rritja mesatare në kontinent ishte prej 9%.

Top Channel