Japoni, TEPCO: Mbyllet rrjedhja

06/04/2011 09:05

Është mbyllur rrjedhja nga ku dilte ujë shumë radioaktiv në reaktorin 2 të Fukushimës.

Lajmin e ka bërë të ditur TEPCO, kompania që menaxhon çentralin  bërthamor japonez.

E çara, rreth 20 centimetra, është mbyllur me injeksione të silikatit të natriumit.

Zgjidhja e problemit është gjetur pas disa tentativave të dështuara me çemento dhe përzierje të ndryshme.

Top Channel