OKB përjashton Libinë

02/03/2011 00:05

Këshilli i të Drejtave të Njeriut ka miratuar një kërkesë të paraqitur fillimisht prej Libanit e më pas të mbështetur edhe nga vendet e tjera anëtare për të përjashtuar Libinë.

Vendet anëtare shprehen shqetësimin për situatën e rëndë humanitare që ndodhet Libia dhe kërkuan edhe njëherë dhënien fund të dhunës. Madje shtetet e Europës Perëndimore dhe SHBA kërkuan largimin e menjëhershëm të Gedafit.

Pas votimi, fjalën e mori përfaqësuesi i Venezuelës, presidenti i së cilës, Hugo Cavez njihet si një ndër miqtë e liderin libian, Gedafi. Venezuela, dënoi sipas saj, një plan të Uashingtonit për të pushtuar Libinë duke përfituar nga situata e krijuar atje.

Top Channel