Francë, Sarkozy riformaton qeverinë

28/02/2011 16:45

Presidenti francez Nicolas Sarkozy, në një fjalim të bërë në televizionin francez njoftoi riformatimin e pjesshëm të qeverisë së tij.

Sarkozy njoftoi se ish-ministrja Alliot Marie do të zëvendësohet nga ministri i Mbrojtjes, Alain Juppe, në kuadër të protestave popullore në Lindjen e Mesme.

Njoftimi në fjalë vjen vetëm tre muaj pas riformatimit të fundit që zoti Sarkozy i bëri kabinetit të tij.

Juppe, 65 vjec, më parë ka shërbyer si ministër i Jashtëm dhe kryeministër në fillim të viteve ’90.

Në vitin 2004, ai u dënua për keqpërdorim të fondeve publike, por u kthye në kabinet si ministër i Mbrojtjes në nëntor të vitit 2010, kur Alliot Marie u transferua në Ministrinë e Jashtme.

Nga ana tjetër, zoti Juppe do të zëvendësohet nga Gerard Longuet, lider i partisë së zotit Sarkozy në Senat dhe prej kohësh bashkëpunëtor i tij.

Ndërsa shefi i personelit të presidentit, Claude Gueant, do të bëhet ministër i Brendshëm në vend të Brice Hortefeux.

Detyra e zotit Gueant do të jetë përmirësimi i reputacionit të qeverisë, duke u treguar i ashpër me krimin, në mënyrë që Sarkozy të rizgjidhet në vitin 2012.

Top Channel