Vlorë, ndotje nga mbeturina

29/09/2010 12:40

Në qytetin e Vlorës është kthyer në problem kritik ndotja për shkak të vendgrumbullimit të mbeturinave urbane. Sheshi i depozitimit është brenda vijes së verdhë dhe planet për zhvendosjen dhe rregullimin kanë dështuar.

Prej 20 vjetesh mbeturinat depozitohen ne qiell te hapur, pa asnje trajtim dhe duke u djegur. Tymi eshte kthyer ne shqetesim jo vetem per banoret e zones perrreth por edhe per zonat me destinacion turistik vecanerisht gjate sezonit veror. Banoret qe jetojne aty ndjejne me shume pasohjat e ndotjes alarmante.

Per shkak te kesaj situate agjensia rajonale e mjedisit ka gjobitur bashkine. Zyrtaret e bashkise se Vlores zgjidhjen e shikojne te largimi i fushes se mbeturinave jashte vijes se verdhe.

Mungesa e nje projekti per zgjidhjen e ketij problemi te mprehte do beje qe Vlora te vuaje nga ky shesh grumbullimi primitiv mbeturinash.

Top Channel