Ndryshon sheshi “Ataturk”

08/09/2010 16:30

Bashkia e Tiranes ka nisur punimet per rikualifikimin urban  te sheshit “Mustafa Qemal Ataturk”, prane 21 Dhjetorit.

Kjo nderhyrje synon rehabilitmin e fasadave  te ndertesave perreth sheshit  ,shtimine gjeleberimit  ,shtimine elemnetev te ndricimit  dhe paisjene hapesires me elemente te sherbimit  urban. Ky projekt  do te realizohet ne bashkepunim me disa kompani turke te cilat kane investime te rnedesihme ne Tirane.

“Pas transpormimi te sheshit ne funksion te nje qarkullimi me te mire te mjeteve ne sot nisim transfiormimin e te gjithe zonave kembesore dhe të pamjes se te gjithe fasadave qe e rrethojne sheshin ‘Ataturk’. Kjo është një pjesë e rikualifkimit urban por ka vecorinë e rendesishme se është frut i nje bashkepunimi privat”, tha kryebashkiaku Edi Rama.

Ambasadori turk ne Tirane Hasan Sevilir Ashan  vleresoi kete bashkepunim madje kerkoi qe edhe investitore te tjere shqiptare apo te huaj te kontribuojne per permiresimin e cilesise se jetes se qytetareve, ne nje qytete ku jetojme te gjithe bashke .

Top Channel