Pedofilia, Papa kërkon falje

11/06/2010 12:00

“I kërkojmë në mënyrë insistuese falje Zotit dhe personave të përfshirë në abuzimet ndaj të miturve të kryera nga fetarët”.

Kështu është shprehur Papa Benedikti XVI i cili ka drejtuar meshën e mbylljes së vitit priftëror në Shën Pjetër.

“Kemi ndërmend të premtojmë se do të bëjmë të pamundurën derisa një abuzim i tillë të mos ndodhte kurrë”, ka shtuar Ati i Shenjtë, duke saktësuar që se “është detyrë e Kishës të ruajë autenticitetin e profesionit”.

Top Channel