Ndotja, Obama thërret drejtuesit e BP

11/06/2010 04:50

Drejtuesit më të lartë të kompanisë naftënxjerrëse, “British Petroleum’ janë thërritur nga Senati dhe presidenti Obama për të diskutuar mbi situatën e shkaktuar pas derdhjeve të naftës në Gjirin e Meksikës.

Karl Henrik Svanberg, president i BP, dhe administratori i deleguar i kësaj kompanie, Toni Hauard do të mbërrijnë në Uashington, i pari për t’u takuar me presidentin Obama ndërsa i dyti për të dhënë shpjegime para Senatit amerikan.

Kjo është hera e parë që presidenti Obama takohet më një zyrtar të lartë të kompanisë BP. Më herët Obama ishte shprehur se kërkontë vepra në ndaljen e ndotjes dhe jo fjalë, ndaj edhe kishte evituar takimet me ta.

Takimet ndodhin vetëm pak kohë nga studimi më i fundit i shkencëtarëve mbi sasinë e naftës që derdhet në det. Sipas tyre sasi e arit të zi që ndot ujrat në Gjirin e Meksikës është dyfishuar.

Top Channel