Afishohen tarifat e provimeve part-time

26/05/2010 08:20

Studentet e sistemit part-time te Fakultetit Juridik, do te paguajne 15 mije leke te vjetra, per cdo provim ne sezonin e provimeve me pagese.

Ky vendim vlen vetem per ata te rinj, qe kane rezultuar mbetes ne lende te caktuara dhe qe do te provohen ne sezonin e riprovimeve. Ndersa studentet qe nuk jane paraqitur, gjate tre sezoneve klasike, pranvere, vere dhe vjeshte, por qe duan t’i shlyejne keto provime, nuk do te paguajne.

Pagesa eshte afishuar prane sekretarise se Fakultetit te Drejtesise, per te gjithe studentet e interesuar te sistemit part-time. Ndersa ne fakultetet e tjera te UT-se nuk jane afishuar ende listat e tarifave per provimet e sezonit me pagese, si dhe informacioni perkates.

Studentet jane ende ne pritje per t’u informuar mbi cmimin qe do t’u duhet te paguajne per secilin provim, ku rezultojne mbetes. Megjithate, sekretarite e fakulteteve njoftojne se listimi i tyre do te behet deri ne fund te muajit maj. Per cdo vit, sipas rregullores se Universitetit te Tiranes do te kete te pakten nje sezon provimesh me pagese.

Pak kohe me pare, rregullores se Universitetit te Tiranes, i eshte shtuar nje vendim me shume. Ky propozim eshte bere nga vete studentet, te cilet nepermjet keshillave studentore kane propozuar qe sezoni i riprovimeve, te behet me pagese. Kjo kerkese ka ardhur si pasoje e te mos pasurit mundesi per t’i dhene keto provime, pasi do t’u duhej ta frekuentonin lenden nje vit me pas.

Kjo, do te ishte “fatale”, sidomos per studentet qe presin te diplomohen, pasi do t’u duhej ta shtynin dhenien e diplomes per nje vit me pas.

Top Channel