Hague: Te permiresohet klima politike

22/05/2010 08:15

Ne nje bisede  telefonike, zevendeskryeministri dhe ministri i Puneve te Jashtme, z. Ilir Meta, e uroi sekretarin britanik te Shtetit per Çeshtjet e Jashtme, z. William Hague, per detyren e re, duke shprehur besimin tek angazhimi i metejshem i qeverise britanike, si dhe te kontributi i tij personal per Ballkanin Perendimor.

Ne kete kontekst, z. Meta i vleresoi marredheniet Tirane-Londer si shume te rendesishme.

Z. Hague, nga ana e tij, shprehu kenaqesine per te punuar me z. Meta dhe e siguroi ate per mbeshtetjen e plote te Mbreterise se Bashkuar ne integrimin europian te Shqiperise.

Ne kete kuader, ai vleresoi rolin konstruktiv te Shqiperise ne rajon, duke theksuar se Ballkani Perendimor do te jete nje prioritet i rendesishem ne politiken e jashtme britanike dhe se Konferenca e Sarajeves do te jete nje moment inkurajimi per rajonin.

Z. Meta dhe z. Hague biseduan edhe mbi situaten politike ne Shqiperi. Ne kete kontekst, ata ndane deshiren per permiresimin e klimes se brendshme politike, duke nenvizuar rendesine e vazhdimesise se dialogut politik ne vend.

Top Channel