11 mln euro gjobe “General Electric”

19/05/2010 21:05

Qeveria shqiptare do t’i paguaje kompanise “General Electric” 11 milione euro demshperblim. Vendimi u mor gjate mbledhjes se sotme te Keshillit te Ministrave.

Kjo mase gjobe per shtetin shqiptar eshte percaktuar nga gjykata e arbitrazhit ne Rome, pasi qeveria jone humbi gjyqin qe kishte me “General Electric”.

Qeveria shqiptare kishte nenshkruar nje kontrate me kete kompani per ndertimin e sistemit te trenave elektrik ne vend, projekt qe nuk nisi asnjehere.

Gjate mbledhjes se qeverise sot u vendos qe ne buxhetin e planifikuar per 2010 te shtohen fonde per kryerjen e kesaj pagese nga qeveria.

Ministria e Financave dhe ajo e transporteve jane dy institucionet qe jane ngarkuar per zbatimin e ketij vendimi.

Top Channel