Ligji per SHISH, reagojne SHBA-te

11/03/2010 19:30

Drafti i ri per ligjin e SHISH ka qene ne vemendje te madhe edhe te nderkombetareve.

Kur ndryshimet u prezantuan per here te pare, Shtetet e Bashkuara dhe Bashkimi Europian nuk nguruan te shprehin shqetesim te thelle per amendamentet, te cilat sipas tyre krijonin nje varesi politike te sherbimit sekret.

Pas korrigjimeve ne Komisionin e Ligjeve, i pyetur nga Top Channel, nje zedhenes i ambasades se Shteteve te Bashkuara tha se: “shqetesimet tona per projektligjin e SHISH i kemi bere te njohura me pare. Jemi duke duke shqyrtuar projektligjin e ri me ato shqetesime ne mendje”, perfundoi komentin e shkurter zedhenesi i ambasades amerikane.

Top Channel