Gjirokaster, restaurohet kompleksi Angonateve

02/03/2010 20:20

Kompleksi i Angonateve i identifikuar me kartolinen e Gjirokastres po kalon permes nje faze te thelle restaurimi.

Objekti i cili konsiderohej prej vitesh ne gjendje kritike, pritet te marre pamjen e 300 viteve te shkuara, vetem pas pak muajsh. Restaurimi konsiston ne ruajtjen e elementeve origjinale te ndertimit, duke ruajtur ne detaje dhe menyren e hershme te ndertimit te shtepive qe prej materialeve e deri tek teknika.

Problemi me i madh qe ne fakt lind per te gjitha objektet e kategorise se pare te restauruara ne Gjirokaster mbetet mungesa e rijetezimit te tyre, cka po rrezikon investimet e kryera gjate viteve te fundit.

Top Channel