Rusi-Gjeorgji, rihapet kufiri tokesor

01/03/2010 09:35

Rusia dhe Gjeorgjia kane hedhur nje tjeter hap drejt normalizimit te marredhenieve pasi kane hapur kufirin tokesor rreth 2 vjet pas konfliktit ushtarak.

Ky eshte nje sinjal i qarte se Moska dhe Tbilisi synojne te shkrijne akujt qe pas luftes se gushtit 2008. Marreveshja dypaleshe e firmosur nga palet, u negociua nga nje grup diplomatesh zviceriane.

Vendimi per rihapjen e kufitit tokesor ishte marre qe ne 24 dhjetor te vitit te kaluar.

Top Channel