Taksat, terhiqet qeveria

25/01/2010 20:30

Qeveria eshte terhequr nga vendimi per te taksuar dyfish biznesin e vogel jo vetem 10 perqind mbi ftimin, por edhe 10 perqind taksim mbi pjesen e mbetur te te ardhurave, pas taksimit mbi fitimin.

Propozimi per tasken dyfish ka kaluar sakaq ne komisionin kuvendor te ekonomise dhe pritej te votohej ne Kuvend ne seancen e ardhshme.

Burime konfidenciale nga Ministria e Financave thane per Top Channel se ligji do te terhiqet per t’u korrigjuar, duke e justifikuar nenin qe taksonte dy here biznesin e vogel, si nje lapsus te specialisteve qe kane marre pjese ne hartimin e ligjit.

Ne ndryshimet e reja ne ligjin per tatimin mbi te ardhurat, qeveria detyron bizneset, persona fizik, subjekte te tatimit mbi fitimin qe nese nuk e riinvestojne fitimin, por e mbajne ate si te ardhur personale te paguajne serish takse ne masen 10 perqind.

Por ky nen, sipas Ministrise se Financave do te terhiqet dhe forma e taksimit te biznesit person fizik nuk do te ndryshoje. Sipas tyre, biznesi do te vazhdoje serish te paguaje vetem 10 perqind te fitimit si tatim, pa taksa te reja shtese.

Top Channel