Rusi, nderron jete ish-kryeministri Gaidar

16/12/2009 12:45

Jegor Gaidar, arkitekti i reformes se tregut ne Rusi gjate viteve 1990 nderroi jete ne moshen 53-vjecare pas nje hemoragjie cerebrale.

Ne vitin 1992, ishte kryeminister dhe asokohe paraqiti reformen e “terapise se shokut” pas rrezimit te Bashkimit Sovjetik.Atij i kreditohet vala e privatizimeve ne kohen e presidentit Boris Jelcin.

Rritja e kontrollit te cmimeve nuk ishte aspak popullore. Politikat e tij revoltuan miliona ruse kur pane zhvleresimin e kursimeve te tyre.

Me vone ai drejtoi nje organizate qe kritikoi ashper politikat ekonomike te ish- Presidentit rus Vladimir Putin. Megjithate Gaidar u konsiderua gjeresisht si nje figure e parendesishme politike vitet e fundit.

Top Channel