E verteta e “Tajvanit”

12/12/2009 20:30

Ne mbledhjen e saj te fundit, qeveria vendosi te sekuestroje token tek kompleksi “Tajvan”, ne Tirane, pasi sipas saj, ajo eshte publike. Por pas ketij vendimi kane reaguar perfaqesuesit e shoqerise te cilet shprehen se faktet jane deformuar nga qeveria.

Shoqeria “Tajvan” sqaron se kompleski “Tajvan” eshte ndertuar mbi siperfaqen e kompleksit te vjeter. Ky objekt se bashku me truallin funksional te saj ne siperfaqe totale prej 1815 metra katrore ka patur pronare te cileve iu eshte blere nga shoqeria ne vitin 2001. Per kete thuhet ne deklaraten e shoqerise ka dokumentacion te plote te protokolluar dhe noterizuar.

Me tej ne deklaraten e shoqerise thuhet se gjate kryerjes se punimeve te kompleksit te ri doli nevoja per disa punime shtese dhe per disa siperfaqe nen toke. Kjo siperfaqe shtese thuhet ne deklarate, eshte legalizuar nga Bashkia e Tiranes dhe i jane shitur kompanise “Tajvan” me vendim te Keshillit Bashkiak, vendim per te cilin, sipas shoqerise, kane votuar pro perfaqesues te te gjitha forcave politike ne keshill.

Perkundrejt legalizimit shoqeria ka paguar rreth 500 mije dollare dhe 200 mije dollare te tjere per vleren e truallit shtese. Shume qe ne total kap vleren prej 700 mije dollareve dhe jo sikunder pretendon qeveria me vlera qesharake.

Ne fund te deklarates se shoqerise “Tajvan” thuhet se kjo shoqeri nuk eshte favorizuar ne asnje rast nga Bashkia e Tiranes.

Ne deklarate thuhet se shoqeria ka kerkuar ndertimin e nje objekti 20 katesh tek ish-kompleksi i vjeter, por Bashkia e Tiranes ka dhene leje per dy kate aq sa eshte ndertimi aktual, nderkohe qe shoqeria ka investuar shtese vetem per trotuarin e rruges “Deshmoret e 4 shkurtit” dhe ambjentet e gjelberta perreth kompleksit te ri, rreth 1 milion dollare.

Top Channel