Perplasje ne bashkine e Patosit

04/12/2009 12:00

Mosshlyerja e pagave per punonjesit e ndermarrjeve te bashkise se Patosit prej disa muajsh gati ka cuar ne nje perleshje fizike mes tyre dhe keshilltareve bashkiake. Keta te fundit ishin mbledhur sot paradite per te shkarkuar kreun e keshillit por punonjesit e bashkise kerkuan ndryshimin e rendit te dites dhe miratimit e fondit per pagat e tyre.

Keshilltaret e bashkise se Patosit dhe punonjesit ndermarrjes se gjelberimit te qytetit gati sa nuk jane perleshur fizikisht ne ambientet e brendshme te salles se keshillit bashkiak.

Punonjesit e bashkise prej dy muajsh nuk kane marre pagat per shkak te mosmiratimit te fondit per ta.

Debati nisi ne momentin kur keshilli bashkiak po merrte ne shqyrtim mocionin e mosbesimit qe keshilltaret e djathte kane bere ndaj kryetarit te ketij keshilli qe eshte edhe perfaqesues i socialisteve. Gjate debatit punonjesit e bashkise kane kerkuar zgjidhjen e ceshtjes se tyre dhe kane debatuar me keshilltaret.

Esht dashur nderhyrja e policise ne menyre qe te qetesohet situata. Nderkohe qe rreth 80 punonjes te ndermarrjeve prane bashkise kane vijuar protesten.

Pas deklarimit te kryebashkiakut te Patosit se largohej nga LSI per t’u anetaresuar ne partine Socialiste tensionet edhe ne kete bashki jane rritur se tepermi.

Top Channel