Vlore, tensionohet gjendja ne Orikum

28/10/2009 13:00

Dhjetera banore te Orikumit jane perplasur serish sot me policine gjate nje proteste per  pronesine e nje siperfaqe te konsiderueshme toke.

Ish-punetoret e Fermes Bujqesore kane qelluar me gure furgonet e policise, kur keta te fundit shkuan ne zone per t’i krijuar lehtesi pronareve te vjeter te tokes te vijojne punen e tyre per ngritjen e nje objekti.

Ish-punetoret e Bujqesores ne fillim te viteve 90 moren toke sipas ligjit 7501 dhe tani pretendojne pronesine mbi truallin qe ne fakt i eshte njohur ish-pronareve, te cilet kane edhe dokumentacionin perkates.

Top Channel