Autobusa qe karikohen ne stacion

20/10/2009 16:00

Autobuse qe levizin me ane te baterive qe karrikohen ne pak caste gjate ndalimit ne stacione.

Nuk eshte fantashkence, por nje gje e tille ndodh prej disa muajsh ne nje linje transporti ne Shangai, mjetet e te cilit ushqehen fale kondensatoreve me karbon aktiv, te quajtur ndryshe ultrakapacitore.

Nje teknologji kjo qe eshte vene ne perdorim ne menyre per te permiresuar cilesine e ajrit.

Nje sherbim i tille ofrohet edhe per studentet ne ambjentet e brendshme te “American University” ne Uashington.

Por shume shpejt kjo metode do te perdoret edhe ne rruget e Nju Jorkut, Cikagos dhe ne disa qytete te Florides.

Top Channel