OKB denon krimet e izraeliteve dhe Hamasit

16/10/2009 13:55

Keshilli i te OKB-se per te drejtat e njeriut ka denuar Hamasin dhe Izraelin per krime ndaj popullsise civile palestineze.

Sipas raportit, gjate operacionit “Plumbi i shkrire” qe perplasi ushtrine hebreje me guerrilasit ekstremiste ne Gaza para disa muajsh, u vrane dhjetra civile te pafajshem.

Dokumenti “Goldstone” qe denon pikerisht aktet e dhunes nga te dyja palet, eshte miratuar me shumice votash ne OKB. Nga 42 delegate te pranishem ne salle, 25 kane miratuar dokumentin, 6 abstenuan, ndersa 6 votuan kunder.

Top Channel