Recesioni global sjell renien e emetimeve te gazit

21/09/2009 21:00

Recesioni global dhe nje seri politikash qeveritare mund te sjellin renien me te madhe vjetore te emetimit te dioksidit te karbonit ne 40 vitet e fundit ne te gjithe boten.

Keshtu ben te ditur Agjencia Nderkombetare e Energjise, e cila vlereson se emetimet e CO2 do te bien me me shume se 2 per qind gjate vitit 2009.

Masat e mara per tregtine kane plotesuar renien e emetimeve ashtu sikurse ka rene aktiviteti ekonomik.

Lajmi vjen ne te njejten dite kur lideret nga e gjithe bota jane mbledhur ne OKB per te diskutuar per ceshtjen e klimes.

Top Channel