Termeti, banoret flene jashte

08/09/2009 10:55

Banoret e shtepive te demtuara nga termeti ne fshatrat e Dibres kaluan naten e dyte jashte.

Nje pjese jane sistemuar perkohesisht ne banesat e padmtuara, por shumica preferuan qe te qendrojne prane shtepive te tyre te cilat jane beret e pabanueshme per shkak te carjeve te mureve apo shembjes se cative.

Behet fjale per 160 shtepi vetem ne komunen Shupenze dhe per disa qindra te tjera ne Gjorice.

Por edhe ne fshatrat e tjera perreth ka deme serioze ne banesa, deme te cilat jane duke u evidentuar nga Shtabi i Emergjences qe eshte ngritur ne Diber.

Mesnaten e se dieles, kjo zone u godit nga lekundje te forta termeti qe shkuan deri ne 7 balle, lekundje qe shkaktuan deme te konsiderueshme.

Fatmiresisht nuk pati viktima ne njerez per shkak se ata munden te largohen ne kohe por dy dite pas lekundjeve te forta vazhdojne te qendrojne ne qiell te hapur.

Kete premtim e beri nje dite me pare kryeministri Berisha qe vizitoi zonat e demtuara dhe emergjencat civile jane duke punuar. Shume nga banoret e zones e kane pothuajse te pamundur te rindertojne vete shtepite e shkaterruara ne 15 sekondat e lekundjes se tokes.

Top Channel