Vdekja nga bajamet, dosja ne gjykate

03/09/2009 17:45

Nje vit e pese muaj nga vdekja e adoleshentes Matilda Petriti, prokuroria perfundon hetimet per mjekun Xhevahir Hoxhallari dhe e dergon ate te pandehur ne gjykaten e Tiranes, me akuzen e mjekimit te pakujdesshem me pasoje vdekjen e 17 vjecares nga Maliqi i Korces.

Burime te besueshme te Top Channel pohuan se dosja mban numrin 1790 dhe pas hedhjes se shortit ajo do te kete si kryesues te trupes gjyqtarin Artan Broci, i ceshtjeve penale ne gjykaten e kryeqytetit.

Hetimet per mjekun Hoxhallari u kryen nga prokuroria e Tiranes dhe mbeten nje periudhe kohe peng i ekspertizave mjekesore dhe verifikimit te kartelave te viktimes.

Matilda Petriti vdiq ne spitalin civil disa dite pas nje nderhyrjeje kirurgjikale ne kliniken private te mjekut Hoxhallari, ne qytetin e Pogradecit.

Ajo vuante nga dhimbja e grykeve dhe pas operacionit per heqjen e bajameve, ajo vdiq pas nje hemoragjie ne kryeqytet.

Ne baze te dokumenteve te bllokuara nga prokuroria pretendohet se ka patur neglizhence nga ana e mjekeve ne castet kur ajo po luftonte me vdekjen, nderkohe qe i akuzuari kryesor ka qene i pakujdesshem gjate operacionit duke i prere asaj nje vene qe ka sjelle edhe hemoragjine.

Top Channel