Kine, shqetesim nga helmet e parqeve industriale

14/08/2009 11:35

Me teper se 300 femije u helmuan nga plumbi ne veriperendim te Kines. Prinderit e tyre fajesojne per helmimin e te bijve, nje fabrike per shkrirjen e metaleve qe ndodhet prane qendres se banuar.

Menjehere autoritetet urdheruan mbylljen e fabrikes ne Shaanksi. Ceshtja ka bere buje, pasi ndikimi i helmeve ne jeten e banoreve prane parqeve industriale eshte nje problem shqetesues ne Kine.

Shpesh banoret e te ashtuquajturve “fshate te kancerit” ngrene zerin dhe pretendojne se qeveria nuk ua ve veshin.

Banoret e fshatit me te fundit, ku u semuren 300 femije duhet te ishin transferuar ne vitin 2006, por plani u la pas dore. Tashme banoret mund te vuajne nga anemia dhe demtime ne tru per shkak te thithjes se plumbi ne sasi te medha.

Top Channel