" /> ">

Itali, bujqit, uje me detyrim

14/08/2009 20:05

“Po nuk pive lengje, do pezullohesh nga puna”. Ky urdher i habitshem i eshte dhene nga komiteti bujqesor i sigurise i Mantoves te gjithe bujqve me fe muslimane qe punojne ne vjeljen e domateve dhe pjeprit.

Me 20 gusht fillon periudha e ramazanit dhe me nje dokument pa precedent ne Itali, detyrohen bujqit qe te pijne uje apo lengje te tjera edhe ne orarin e punes, per te evituar probleme shendetsore te shkaktuara nga temperaturat e larta.

Perfaqesuesit e komunitetit islamik ne Itali jane shprehur kunder kesaj rregulloreje, sepse asnje norme juridike nuk parashikon qe punonjesi duhet te pije apo te haje me detyrim, aq me shume kur kjo bie ndesh me bindjet e tij fetare.

Gjithsesi ama duke mbajtur ne plan te pare shendetin e personit, bejne te ditur perfaqesuesit e muslimaneve.

Sipas te dhenave te Konfederates se Bujqesise, ne Itali punojne rreth 100 mije bujq jane te huaj nga 155 vende. Me te shumtit, 15% jane shqiptare.

Top Channel